Isad rabarber med vaniljglass och Amarettokakor

En mycket läskande och fräsch dessert. Rabarbern behåller sin krispighet eftersom den inte är kokt. Recepetet på amarattokakor hittar du här: http://www.alltommat.se/recept?recipeid=4319
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 2,25 dl sött vitt vin - gärna muscat

Tillbehör

  • 1 dl rabarberlag
  • 0,5 l vaniljglass
  • 4 amarettokakor - krossade
  • 1 tsk Amaretto (mandellikör)
  • 1 msk rabarberlag
  • 1 tsk mynta - färsk

Gör så här

  1. Skölj och skala ev rabarbern. Skär den i mycket tunna, sneda skivor.

  2. Koka ihop socker, vatten och vin i en kastrull, 5 minuter. Häll den heta sockerlagen över rabarbern. Lår kallna. Spara 1 dl av lagen till serveringen.

  3. Ställ in i frysen tills rabarbern blivit kristalliserad, minst 3 timmar.

  4. Servering: Koka ihop rabarberlagen tills den blir simmig. Skeda upp rabarbern direkt från frysen på tallrikar. Lägg en kula vaniljglass ovanpå, strö över krossade amarettokakor, några droppar likör och lite rabarberlag vid sidan om. Garneramed mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!