Isad körsbärssoppa med flytande hjärtan

recept på körsbärssoppa där mörkt muskovadosocker och kryddor ger soppan en fyllig smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 2 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl rött vin
  • 200 g muscovadosocker - mörkt
  • 0,5 citron - pressad
  • 500 g körsbär - urkärnade

Flytande hjärtan, 24 stycken

  • 3 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g vaniljkesella
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Koka upp vatten, kryddor och vin. Tillsätt citronsaft, socker och körsbär.

  2. Låt soppan sjuda 10-15 min och ta bort eventuellt skum med en hålslev.

  3. Ta upp kryddorna och mixa soppan slät med mixerstav. Låt soppan kallna.

  4. Flytande hjärtan: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde, kesella och vaniljstång i en kastrull. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen. Häll blandningen i en form, ca 20 x 30 cm. Låt stelna i kylen ca 2 timmar.

  5. Stansa ut små hjärtan ur vaniljsmeten. Servera soppan iskall med flytande hjärtan och gärna med några isbitar i.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!