Irmas sill

Recept på Irmas sill. Den enkla, traditionella och lite söta sillen hör hemma på sommarbordet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 burk inläggningssill - à 420 g
  • 2 röda lökar - färska
  • 1 msk kryddpeppar
  • 4 lagerblad - gärna färska
  • 1 msk kryddnejlikor

Lag

  • 1,5 dl ättiksprit - 12 %
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vatten

Gör så här

  1. Lag: Koka upp ättika, socker och vatten. Låt lagen kallna.

  2. Skär sillfiléerna i drygt 1 cm breda bitar. Varva sill, skivad rödlök (använd även blasten) och kryddor i en uppläggningsform. Häll på lagen och låt sillen stå minst 1 dygn innan den ska serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!