Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Irish coffee-mousse  

Luftig, lätt och lyxig. Irish coffee-mousse är den perfekta efterrätten för alla som älskar choklad, kaffe och whiskey. En lättfixad vinterdessert. 

Irish coffee-mousse  
Irish coffee-mousse  
Irish coffee-mousse  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 125 g choklad - mörk (50 %)
  • 0,5 dl espresso - kall
  • 1 msk whisky
  • 2 msk farinsocker
  • 2 ägg

Topping

  • 2 dl vispgrädde
  • kakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen och smält den i en bunke i mikro eller över vattenbad. Rör i kaffe, whisky och socker.

  2. Dela äggen och blanda ner äggulorna i chokladen.

  3. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd försiktigt ner dem med stora luftiga tag i chokladen. Fördela moussen i glas och ställ dem i kylen ca 1 timme.

  4. Lättvispa grädden. Klicka grädden på moussen och pudra över kakao. Servera.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipset! Irish coffee-mousse kan förberedas 2–3 timmar i förväg. Klicka på grädden vid servering.