Irish coffee-mousse  

Luftig, lätt och lyxig. Irish coffee-mousse är den perfekta efterrätten för alla som älskar choklad, kaffe och whiskey. En lättfixad vinterdessert.  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 125 g choklad - mörk (50 %)
  • 0,5 dl espresso - kall
  • 1 msk whisky
  • 2 msk farinsocker
  • 2 ägg

Topping

  • 2 dl vispgrädde
  • kakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen och smält den i en bunke i mikro eller över vattenbad. Rör i kaffe, whisky och socker.

  2. Dela äggen och blanda ner äggulorna i chokladen.

  3. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd försiktigt ner dem med stora luftiga tag i chokladen. Fördela moussen i glas och ställ dem i kylen ca 1 timme.

  4. Lättvispa grädden. Klicka grädden på moussen och pudra över kakao. Servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!