Inlagda polkabetor

Frisk och sötsyrlig rödbetsinläggning som passar perfekt till kalvsyltan.
Skär och lägg de skivade betorna i en glasburk eller skål.
Skär och lägg de skivade betorna i en glasburk eller skål. Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 g betor - polka- eller röd
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk senapsfrön - gula
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Skölj och skrubba betorna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Spola dem i kallvatten och gnid samtidigt bort skalet.

  2. Skär de kokta betorna i skivor eller klyftor. Lägg dem i en glasburk eller skål.

  3. Blanda ättika, socker, senapsfrön och vatten i en kastrull och värm tills sockret lösts upp.

  4. Häll lagen över betorna. Låt dem kallna och förvara dem kallt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!