Få lite syra i maten med inlagda krusbär

Krusbär har hög syra och passar perfekt att lägga in. Låt inläggningen dra ett dygn före servering.

Få lite syra i maten med inlagda krusbär
Foto: Ulrika Pousette

Inlagda krusbär

  • 1 kg krusbär
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 4 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 1 påse bruna senapsfrön - (26 g)
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Snoppa krusbären. Kärna ur och strimla chilin.

  2. Lägg chilin i en gryta och tillsätt vatten, socker, vinäger, senapsfrön och salt. Låt koka upp så att socker och salt löses upp.

  3. Lägg krusbären i grytan och låt koka ca 1 minut. Häll krusbär och lag i burkar. Sätt på lock och låt kallna. Förvara krusbären i kylen.

Vad tyckte du om receptet?