Få lite syra i maten med inlagda krusbär
Tillagning: 1 timme
Att dra: 1 dygn
Aktiv tid c:a 1 timme
Att dra: 1 dygn
Aktiv tid c:a 1 timme
Krusbär har hög syra och passar perfekt att lägga in. Låt inläggningen dra ett dygn före servering.
Inlagda krusbär
500
gram
-
1 kg
krusbär
-
1
röd chili
- t ex spansk peppar
-
4 dl
vatten
-
4 dl
strösocker
-
2 dl
vitvinsvinäger
-
1 påse
bruna senapsfrön
- (26 g)
-
2 tsk
salt
Gör så här
-
Snoppa krusbären. Kärna ur och strimla chilin.
-
Lägg chilin i en gryta och tillsätt vatten, socker, vinäger, senapsfrön och salt. Låt koka upp så att socker och salt löses upp.
-
Lägg krusbären i grytan och låt koka ca 1 minut. Häll krusbär och lag i burkar. Sätt på lock och låt kallna. Förvara krusbären i kylen.