Inlagda gröna tomater

Inlagda gröna tomater passar till mycket, men framför allt till grillat och grytor.
Allt om Mat
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 1 kg tomater - gröna
  • 1 lök - gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk senapsfrön

Lag

  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl ättiksprit - 24%
  • 1 dl vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Pricka tomaterna på några ställen med en stoppnål eller provsticka.

  2. Koka dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt dem rinna av. Skär dem i klyftor. Skala och klyfta löken. Skala och skiva vitlöken.

  3. Blanda samman lagen i en kastrull och koka upp.  Lägg i tomater, lök, vitlök, och senapsfrön. Låt alltsammans sjuda ca 10 min tills tomaterna känns mjuka men har lite spänst kvar.

  4. Ta upp tomaterna och löken med hålslev och lägg i väl rengjorda mindre glasburkar.

  5. Låt lagen koka ihop ca 5 min utan lock och häll den sedan på tomat- och lökbitarna. Sätt lock på burken och låt inläggningen svalna.

  6. Förvara den kallt så håller den flera veckor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!