Inlagd zucchini

 Lägg säsongens grönsaker på burk och spara till mörka höstkvällar. God inlagd zucchini passar bra till bland annat köttfärsrätter. 

Allt om Mat
Inlagd zucchini
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 zucchini - gul och grön
  • 1 silverlök - eller gul lök, liten
  • 2 dl ättiksprit - (12%)
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk senapsfrön - gula eller bruna
  • 3 msk persilja - grovt hackad

Gör så här

  1. Halvera zucchinin på längden och skär den i ½ cm tjocka skivor. Skala och skär löken i tunna klyftor.

  2. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i senapsfrön och dra kastrullen från värmen. Låt lagen kallna.

  3. Varva zucchiniskivor, lök och persilja i en burk. Häll på lagen och låt stå kallt över natten.

  4. Servera den inlagda zucchinin som pressgurka till kött och köttfärsrätter.

Vad tyckte du om receptet?