Inlagd zucchini
Lägg säsongens grönsaker på burk och spara till mörka höstkvällar. God inlagd zucchini passar bra till bland annat köttfärsrätter.
Ingredienser
-
2
zucchini
- gul och grön
-
1
silverlök
- eller gul lök, liten
-
2 dl
ättiksprit
- (12%)
-
4 dl
strösocker
-
6 dl
vatten
-
2 tsk
senapsfrön
- gula eller bruna
-
3 msk
persilja
- grovt hackad
Gör så här
-
Halvera zucchinin på längden och skär den i ½ cm tjocka skivor. Skala och skär löken i tunna klyftor.
-
Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i senapsfrön och dra kastrullen från värmen. Låt lagen kallna.
-
Varva zucchiniskivor, lök och persilja i en burk. Häll på lagen och låt stå kallt över natten.
-
Servera den inlagda zucchinin som pressgurka till kött och köttfärsrätter.