Inlagd zucchini med rostade örter och vitlök

Recept på inlagd zucchini med rostade örter och vitlök. Zucchinin passar bra på pizza, till pasta eller tillsammans med lufttorkad skinka och salami.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 1 kg zucchini
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar salvia
  • 2 kvistar bladpersilja
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 msk olivolja - + ca 5 dl

Gör så här

  1. Skär zucchinin i skivor och strö över saltet. Sätt ugnen på 250°. 

  2. Skala vitlöksklyftorna. Blanda vitlök och örtkvistar med 1 msk olja i en ugnssäker form. 

  3. Krama ut vattnet ur zucchinin. Lägg den i formen och blanda med ört- och vitlöksoljan. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna.

  4. Lägg zucchinin i en burk och häll på ca 5 dl olja, så att det täcker. Förvara i kylen. Zucchinin håller ca 2 veckor i kylen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!