Inlagd svamp

En hållbar inläggning utan den svenska sötman, där syra och sälta balanserar varandra. God till kött och färsrätter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g svampar - färsk, blandade
  • 1 dl ättiksprit - + 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 gula lökar
  • 5 kryddpepparkorn
  • 6 kvistar timjan - färsk

Gör så här

  1. Koka svampen7-8 min i lättsaltat vatten. Låt den rinna av väl i durkslag.

  2. Koka i 3-4 min en lag av ättiksprit, vatten, salt, socker, skivad lök, hel kryddpeppar och timjan.

  3. Tillsätt svampen och koka den 4-5 min.

  4. Låt det kallna, smaka av sältan, tillsätt ev 1/2 tsk salt ytterligare och häll svampen på mycket väl rengjord burk. Förvara den i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!