Inlagd sill - recept

Klassisk inlagd sill som går att förbereda flera dagar innan den ska ätas. Variera med olika smaksättningar om det blir mycket folk! Här får du också ett recept på krämig sill med sting av pepparrot och senap!
Mitt Kök
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dl ättiksprit - 12 procent
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 kryddnejlikor
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk senapsfrön - gula
  • 2 burkar inläggningssill - (420 g)
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 5 dillkvistar

Ört- och pepparrotssill

  • 1 dl basilika - (färsk)
  • 1 dl dill - (färsk)
  • 1 dl persilja - (färsk)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk pepparrot - finriven
  • 2 dl gräddfil
  • 2 burkar matjessill - (200 g)

Gör så här

  1. Inlagd sill: Koka ihop ättika, socker och vatten.

  2. Blanda med kryddorna och låt svalna.

  3. Skölj sillen och skär i mindre bitar.

  4. Skala och slanta morötterna. Skala och skiva löken.

  5. Varva sill, morot, lök och dill i en glasburk. Häll över lagen och låt stå minst ett dygn innan servering.

  6. Ört- och pepparrotssill: Mixa basilika, dill, persilja och majonnäs slätt med en stavmixer.

  7. Vänd i senap, pepparrot och gräddfil.

  8. Häll av sillen och rör ned i röran.

  9. Servera och njut av din inlagda sill!

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Så gör du senapssill 

Läs också: Recept på sill med pepparrot

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!