Inlagd sill med purjolök

Saltsillfiléer inlagda i en klassisk 1-2-3-lag, det vill säga en del ättiksprit, två delar strösocker och tre delar vatten. En traditionell lag med purjolök.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 10 saltsillfiléer - urvattnade
  • 2 dl ättiksprit
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 morot
  • 10 cm purjolök
  • 1 rödlök
  • 1 tsk senapsfrön - gula

Gör så här

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1-2 gånger under tiden.

  2. Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten, kryddpeppar och lagerblad.

  3. Dra av lagen från värmen och låt svalna helt. Se till att lagen är riktigt kall.

  4. Skala och skiva moroten. Skiva purjolöken och skär rödlöken i tunna klyftor.

  5. Varva sill, grönsaker och senapsfrön i en kruka eller i en glasburk. Häll på lagen. Låt sillen dra i lagen över natten.

  6. Förvara sillen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!