Inlagd sill med gubbröra

Recept på inlagd sill med gubbröra. Sill, smörgåskaviar, ägg och ansjovis är smaker som verkligen passar ihop. Perfekt balans där ingen smak är för dominant.
Sill, smörgåskaviar, ägg och ansjovis är smaker som verkligen passar ihop.
Sill, smörgåskaviar, ägg och ansjovis är smaker som verkligen passar ihop.

Ingredienser

  • 1,5 förp 5-minuterssill - (à 420 g)
  • 2 ägg - hårdkokta
  • 1 burk anjovisfiléer - (55 g)
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl smetana
  • 2 tsk smörgåskaviar
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 krm salt

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Skär sillen i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem på ett fat.

  2. Skala och skär äggen i klyftor. Lägg dem på sillen. Lägg på ansjovisen. Skala och skär löken i tunna ringar och lägg dem på sill och ägg.

  3. Blanda smetana med kaviar och krydda med peppar och salt. Klicka krämen på sillen. Avsluta med små dillkvistar och finskuren gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!