Inlagd rödvinbärssill

Rödvinbärsgelé och frysta vinbär kan bytas ut mot rårörda och frysta lingon.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Lag

  • 3 msk rödvinbärsgelé
  • 3 dl vatten
  • 1,66 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit

Sill

  • 5 - 6 5-minuterssill - inläggningssillfiléer eller 2 askar (hela filéer)
  • 1 - 2 rödlökar
  • 20 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 3 - 4 vinbärsblad - frysta eller tinade (kan uteslutas)
  • 1 dl röda vinbär - ca

Gör så här

  1. Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull, tills den löser sig. Blanda i resten av vattnet. Tillsätt ättiksprit och socker, koka upp under omrörning. Sjud 1-2 minuter. Låt lagen kallna.

  2. Skär sillfiléerna i breda bitar.

  3. Skala och skär löken i ringar. Krossa pepparkornen. Varva sillfiléer i en burk med lök, pepparkorn, lagerblad, vinbärsblad och bär. Häll lagen över sillen. Förslut och låt stå i kylskåp ett dygn.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök