Inlagd rödkål

Inlagd rödkål ska du börja med i god tid, kålen är färdig efter 2 dygn.

Monica Eisenman
Inlagd rödkål
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 500 g rödkål
  • 2 msk salt

Lag

  • 1 bit ingefära - färsk (15 g)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 0,5 tsk senapsfrön
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 svartpepparkorn
  • 3 kryddnejlikor - hela
  • 1 remsa apelsinskal - ca 1 x 5 cm

Gör så här

  1. Skär bort mittstocken på rödkålen och strimla kålen fint. Blanda den med salt i en bunke och låt stå i kylen ca 24 timmar.

  2. Skölj kålen i kallt vatten och låt rinna av. Tryck ner den i varma, väl rengjorda glasburkar.

  3. Lag: Skala och skiva ingefäran. Koka ingredienserna till lagen så att sockret löses upp. Häll den heta lagen i burkarna så att den täcker kålen. Sätt på lock och låt kallna. Låt stå i kylen ca 1 dygn före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Jul