Inlagd morot

Inlagd morot bakas först hel i ugnen för att sedan ligga i en ättikslag.
Pernilla Lundberg
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 morötter - stora
  • 2 dl grovsalt
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2,5 dl vatten
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 msk dill - hackad

Garnering

  • dill

Tillbehör

  • hovmästarsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Häll saltet i en ugnssäker form. Skala morötterna och lägg dem i formen. Ringla över olja.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min, morötterna ska ha kvar en liten kärna i mitten.

  3. Koka upp socker, ättika, vatten och vitpeppar. Låt lagen svalna.

  4. Lägg lagen och morötterna i en skål, det gör inget om det sitter fast lite salt på morötterna. Låt ligga i kylen ca 12 timmar.

  5. Skär morötterna i mindre bitar och blanda den med hackad till. Garnerna med plockad dill. Servera med hovmästarsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!