Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Inlagd morot

Inlagd morot bakas först hel i ugnen för att sedan ligga i en ättikslag.

Pernilla Lundberg
Inlagd morot
Inlagd morot
Inlagd morot
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 morötter - stora
  • 2 dl grovsalt
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2,5 dl vatten
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 msk dill - hackad

Garnering

  • dill

Tillbehör

  • hovmästarsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Häll saltet i en ugnssäker form. Skala morötterna och lägg dem i formen. Ringla över olja.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min, morötterna ska ha kvar en liten kärna i mitten.

  3. Koka upp socker, ättika, vatten och vitpeppar. Låt lagen svalna.

  4. Lägg lagen och morötterna i en skål, det gör inget om det sitter fast lite salt på morötterna. Låt ligga i kylen ca 12 timmar.

  5. Skär morötterna i mindre bitar och blanda den med hackad till. Garnerna med plockad dill. Servera med hovmästarsås.

Vad tyckte du om receptet?