Inlagd färsk gurka med mynta

Inlagd färsk gurka är ett traditionellt tillbehör till kalvstek, här har den fått frisk smak av mynta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gurka

Lag

  • 2 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 - 3 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl mynta - färsk hackad eller persilja

Gör så här

  1. Skölj gurkan och skär den i tunna skivor.

  2. Blanda ättiksprit, socker, vatten, peppar och salt i en skål.

  3. Lägg ner gurka och mynta omväxlande i skålen.

  4. Låt gurkan stå minst 2 timmar innan den serveras. Smaka av om den är för syrlig och det behövs mer socker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!