Inkokta plommon

Inkokta plommon är jättegoda att ha på­­ ­lager i kylen och servera tillsammans med en klick vaniljglass eller vispgrädde.  

Anna Wendt
Inkokta plommon
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 kg plommon
  • 4 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Picka plommonen och sänk ner dem i det kokande vattnet tills skalen spricker. Ta upp och skala dem. Lägg plommonen i burkar.

  2. Koka upp vatten, socker och vaniljstång och låt sjuda ca 2 min, till en klar sockerlag. Smaksätt med citronsaft. Häll den heta lagen över plommonen. Låt dra ca 1 timme.

  3. Håller cirka en vecka i burk med lock i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Lisa Björner