Inkokt lax med sesamfrön och ingefärsröra

30 min En rätt som passar både som middag eller som del på en buffé. Servera bröd eller ris till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g laxfilé - skinn- och benfri
  • 5 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 squash
  • 1 röd paprika
  • 1 paprika - gul
  • 1 msk olja
  • 1 burk böngroddar - (400 g)
  • 2 msk japansk soja
  • 0,5 tsk salt

ingefärsröra

  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk ingefära - färskriven
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk gräslök - hackad

Gör så här

  1. Skär laxen i stora kuber, ca 3 x 3 cm. Koka upp vattnet med saltet i en låg vid panna. Lägg i laxen och låt koka upp på nytt. Ta pannan åt sidan och låt stå med locket på ca 10 min. Kyl laxen i spadet.

  2. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dem på ett fat.

  3. Skär squashen i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs squash och paprika i oljan i en wok eller stor stekpanna. Låt böngroddarna rinna av. Vänd ner dem i pannan och stänk över soja. Salta och låt grönsakerna kallna.

  4. Röra: Blanda samman ingredienserna till ingefärsröran.

  5. Lägg ut grönsakerna på ett serveringsfat och lägg laxkuberna ovanpå. Strö över sesamfrön och servera med ingefärsröra och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!