Ingefärstofu med morotsnudlar

Ingefära och vitlök ger tofun extra sting.
Ingefärstofu med morotsnudlar
Ingefärstofu med morotsnudlar Foto: Anders Schönnemann

Ingredienser

  • 2 pkt fast tofu - t ex Kung Markatta (á 270 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk ingefära - riven (ca 5 cm)
  • 1 msk soja - ljus
  • 3 msk rapsolja
  • 250 g äggnudlar
  • 4 msk citron - färskpressad
  • 1 dl sweet chilisås
  • 0,5 msk sesamolja
  • 0,5 dl sötmandlar - rostade och saltade, alt cashewnötter
  • 1 kruka koriander - grovhackad

Gör så här

  1. Skär tofun i sockerbitsstora kuber. 
Skala och finriv vitlök och ingefära. 
Blanda vitlök, ingefära, soja och rapsolja 
i en skål. Vänd i tofun och låt den marinera 10 min, gärna i en plastpåse.

  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten 
för att avstanna kokningen, låt rinna av.

  3. Skala morötterna. Fortsätt att hyvla tunna remsor med en potatisskalare.

  4. Stek tofun i marinaden tills den har 
fått fin färg runt om, ca 3 min.

  5. Tillsätt nudlar och morötter och låt 
allt fräsa 1–2 min. Tillsätt citronsaft, sweet chilisås och sesamolja och låt 
fräsa 1–2 min.

  6. Grovhacka och strö över mandlarna. Plocka och strö över koriandern.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!