Ingefärssill med citrongräs

Bjud på en riktigt läcker sill i en lag med milt citrongräs, het jalapeño, härlig ingefära och ett knippe koriander.
Mitt Kök
Ingefärssill med citrongräs
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 saltsillfiléer - urvattnade
  • 0,5 dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 citrongräs
  • 0,5 jalapeño
  • 2 cm ingefära
  • 1 knippa koriander - litet

Gör så här

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.

  2. Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar.

  3. Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp.

  4. Skiva citrongräset och jalapeñon tunt.

  5. Skala och skiva ingefäran tunt.

  6. Varva sillbitarna, med citrongräs, jalapeño, ingefära och koriander i en glasburk. Häll på lagen och låt sillen dra ett par timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök