Indiskt inspirerad senapssill

Hela svarta senapsfrön och spiskummin finns att köpa i kryddbodar eller i butiker med orientaliska råvaror.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 minuterssill - förpackning á 420g
  • 2 msk svensk senap
  • 1 tsk dijonsenap - grov
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 msk honung
  • 1,5 krm salt
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk svart senapsfrö
  • 0,5 msk spiskummin - hel
  • 1 vitlöksklyfta - liten, finhackad

Gör så här

  1. Ta upp sillfi léerna och skär dem i bitar.

  2. Blanda samman senap, vinäger, socker, honung och salt. Droppa i oljan under kraftig vispning. Rosta senapsfrön och spiskummin i en torr het stekpanna.

  3. Stöt fröna i mortel och rör ner dem och vitlöken i såsen. Späd ev såsen med lite vatten. Låt sillen stå över natten att mogna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!