Indisk mango lassi chai nice cream

En kryddig, fräsch och len glass! Om du vill ha den helt mjölkfri kan du byta ut mängden yoghurt mot kokosmjölk eller kokosgrädde.

Elisabeth Johansson
Indisk mango lassi chai nice cream
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Mango lassi glass

  • 250 g mango - tärnad och fryst
  • 2 bananer - skivade och frysta i minst 1 timme
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 - 3 msk matyoghurt - eller grekisk yoghurt
  • 1 tsk pepparkakskrydda - (eller malen kanel, ingefära och kardemumma)
  • 3 krm kardemummakärnor - malda i mortel

Förslag på tillbehör

  • mango - tunt skivad och formad till en mangoros
  • melonkulor
  • mango och papaya - torkad
  • kokoschips
  • granatäpplekärnor
  • mullbär
  • hampafrön - eller sesamfrön
  • dadelsirap - flytande honung eller mörksirap
  • nötter
  • frön

Gör så här

  1. Mango lassi: Mixa mangon och bananskivorna, tillsätt kokosmjölken yoghurten och pepparkakskryddan.

  2. Servering: Lägg upp glassen i portionsskålar och strö över kardemumman. Ringla på sirapen eller honungen. Garnera med valfria tillbehör. Servera även tillbehör vid sidan om så att man kan lägga på vad man vill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök