Indisk linssoppa med spenat och tomat

Recept på lättlagad indisk linssoppa med spenat och tomat. Enklaste och bästa vintersoppan med sin varma, mustiga och kryddiga smak. Snäll mot plånboken dessutom.
Petra Lindstrand
Indisk linssoppa med spenat och tomat
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2,5 dl röda linser
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk garam masala
  • 0,5 msk curry
  • 1 burk krossade tomater - (400 g)
  • 1,5 l vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 krm salt
  • 100 g babyspenat

Tillbehör:

  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 naanbröd

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötterna.

  2. Fräs lök, vitlök och morötter i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt garam masala och curry och fräs ca 1 minut. Rör i linser och krossade tomater. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan sjuda under lock ca 20 min tills linserna är mjuka.

  3. Blanda ner citronsaften i soppan och krydda med salt. Rör i spenaten.

  4. Häll upp soppan i skålar och ringla över kokosmjölk. Servera med naanbröd.

Vad tyckte du om receptet?