Indisk kikärtsgryta med potatis & blomkål

En vegetarisk favorit! Knapriga papadums smakar gott till.
Mitt Kök
Indisk kikärtsgryta med potatis & blomkål
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 3 cm ingefära - färsk
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 0,5 blomkålshuvud
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk currypulver - Madras
  • 1 - 2 tsk gurkmeja
  • 1 burk kokosmjölk - 400 g
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 burk kikärter - kokta, 400 g
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • mandelspån - rostat
  • koriander - färsk

Till servering

  • 1 förp papadums - cirka 110 g

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlök, gul lök och ingefära. Skala och skär potatis och morötter i bitar respektive skivor. Dela blomkålshuvudet i buketter.

  2. Fräs vitlök, lök och ingefära i en gryta med smör och olja i cirka 3 minuter. Tillsatt curry och gurkmeja och rör om. Vänd ner potatis, morötter och blomkåls­buketter. Späd med kokosmjölk och smula ner grönsaksbuljongtärningen. Låt grytan koka i cirka 15 minuter på svag värme.

  3. Skölj kikärterna i kallt vatten och tillsätt dem i grytan. Smaka av med salt och peppar.

  4. Garnera grytan med mandels­pån och koriander. Fritera papadums enligt anvisningar på förpackningen och servera till grytan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök