Indisk gryta med kyckling & kikärter

Mitt Kök
THOMAS CARLéN
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 3 msk smör
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 röd chili
  • 2 cm ingefära - färsk
  • 0,5 tsk bruna senapsfrön
  • 0,5 spiskummin - hel
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk garam masala
  • 1 tsk spiskummin - malen
  • 0,5 tsk koriander - malen
  • salt
  • peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 380 g kikärter - kokta

Till garnering

  • 1 koriander - färsk, grovhackad

Servera med

  • basmatiris - kokt
  • gurkstavar
  • mango chutney
  • yoghurt

Gör så här

  1. Skär kycklinglårfiléerna i tärningar. Bryn köttet i hälften av smöret i en stekpanna. Skölj ur pannan med 1⁄2 dl vatten. Lägg över i en gryta.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och finhacka ingefäran. Fräs senapsfrön och spiskummin i stekpannan med resten av smöret, 1 minut. Tillsätt lök, vitlök, chili och ingefära. Låt det fräsa någon minut under omrörning. Lägg över i grytan.

  3. Tillsätt gurkmeja, garam masala, malen spiskummin, mald koriander, salt och grädde. Tillsätt avsköljda kikärter. Rör om och låt grytan sjuda, 10–15 minuter. Smaka av grytan med salt och peppar. Garnera med färsk koriander.

  4. Servera grytan med kokt basma- tiris, gurkstavar, mango chutney och yoghurt

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!