Indisk fisksoppa - fisk och curry i en fantastisk kombination

Indisk fisksoppa är lättlagat, perfekt att göra till många - och snällt för plånboken! Fisk och curry är en god kombo, och dill och vinäger ger soppan fräsch friskhet. Att blanda dill med spenat är vanligt i Indien.
Recept på en fantastisk indisk fisksoppa
Recept på en fantastisk indisk fisksoppa Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 purjolök
  • 3 potatisar - fasta
  • 1 msk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 l vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 tärningar hönsbuljong - eller grönsaks­buljongtärningar
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 400 g sejfilé - eller torskfilé
  • 2 dl sojabönor
  • 50 g babyspenat - färsk
  • 200 g räkor - skalade
  • 1 msk dill - fryst

Tillbehör

  • naanbröd
  • 1 dl matyoghurt
  • dill

Gör så här

  1. Skala morötterna, skär morötter, fänkål, purjolök och potatis i bitar. Fräs dem i smör och pressa i vitlöken. Strö över curry och gurkmeja.

  2. Häll på vatten och vinäger. Tillsätt buljongtärningarna. Sjud ca 10 min under lock. Rör ner grädden.

  3. Skär fisken i bitar. Lägg i fisk och sojabönor. Sjud ca 3 min, vänd ner spenat, räkor och dill. Servera med varma naanbröd. Toppa med matyoghurt och dill.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!