Indisk färsröra med linser

Koka linserna själv eller använd kokta på burk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 purjolök
  • 200 g mager nötfärs (10 %)
  • 2 tsk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm kardemumma
  • 3 dl linser - kokta
  • 0,25 tärningar köttbuljong
  • 1 dl vatten
  • 2 msk russin
  • 2 msk mynta - grovhackad

Till servering

  • sallad
  • 2 msk chutney

Gör så här

  1. Skala och skiva morot och vitlök. Strimla purjolöken.

  2. Fräs köttfärsen i olja i en stekpanna och rör så att den smular sig.

  3. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med någon minut. Krydda med salt, peppar och kardemumma.

  4. Rör i linser, buljongtärning, vatten och russin. Låt det koka ihop några minuter. Strö över grovhackad mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!