Indisk gryta – recept på daalgryta

Den här indiska grytan är lättlagad billig, god och fylld med spännande kryddor. Indiskt naanbröd passar bra att servera till.
Mitt Kök
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 morötter
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl röda linser
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk garam masala
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 3 krm chili - torkad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök & vitlök. Riv morötterna.

  2. Fräs lök, vitlök och morötter i olja. Tillsätt alla kryddor.

  3. Häll i krossade tomater och kokosmjölk. Låt detta koka upp.

  4. Häll sedan i linserna och låt koka på svag värme i cirka 20 minuter.

  5. Servera med bröd eller ris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!