Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Indisk currygryta med kyckling

Recept på indisk currygryta med kyckling. En retroklassiker som älskas av både vuxna och barn.

Petra Lindstrand
Indisk currygryta med kyckling
Indisk currygryta med kyckling
Indisk currygryta med kyckling
Krämig indisk currygryta med kyckling Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök - stor
  • 1 msk curry
  • 1,5 dl mellangrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 3 dl ris - gärna basmati
  • 1 banan
  • 0,75 dl salta jordnötter
  • 0,5 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka löken.

  2. Skär varje lårfilé i 4–6 bitar. Bryn köttet i 1 msk smör i en het stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm ­peppar.

  3. Tillsätt löken och låt den fräsa med i ca 1 min. Strö över curry och fräs i ca 30 sek. Häll på grädde och 2 1/2 dl ­vatten. Smula i buljongtärningen. Låt småkoka i ca 5 min.

  4. Skala och skiva bananen och lägg på ett fat. Häll jordnötter och kokos i skålar.

  5. Servera grytan med ris och till­behör.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: