Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Indisk blomkålsgryta med linser

Lika snabblagad som god – en perfekt vardagsgryta att värma sig med så här års.

Mitt Kök
Indisk blomkålsgryta med linser
Indisk blomkålsgryta med linser
Indisk blomkålsgryta med linser
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • solrosolja
  • 4 msk ingefära - hackad
  • 1 msk curry
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk kardemumma - grovmortlad
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl vatten
  • 1 blomkålshuvud - ca 700 g
  • 6 dl svartkålsblad - strimlade, ca
  • 1 förp linser - kokta, ca 400 g
  • salt
  • koriander

Till servering

  • basmatiris
  • mango chutney - gärna spicy

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Mjukstek den gula löken i olja utan att den tar färg, cirka 10 minuter. Blanda i vitlök och ingefära mot slutet.

  2. Rör i kryddor och tomatpuré och fräs runt. Häll på grädde och vatten. Koka sakta under lock cirka 5 minuter.

  3. Skär blomkålen i buketter, använd även bladen. Vänd ner blomkål och svartkål i grytan. Koka sakta under lock, cirka 12 minuter.

  4. Skölj linserna och låt rinna av. Vänd ner linserna i grytan och värm. Smaka av med salt och strö över färsk koriander. Servera med ris och chutney.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök