Indisk aloo gobi
Koktid: 15 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Fett: 14g
Protein: 15g
Kolhydrater: 86g
Recept på indisk aloo gobi. Curry får sin gula färg från gurkmeja och innehåller även bland annat koriander och bockhornsklöver.
Ingredienser
-
3 dl
ris
- gärna basmati
-
800 g
potatis
-
800 g
blomkål
-
2
gula lökar
-
1,5 msk
curry
-
1
grönsaksbuljongstärning
-
3
tomater
-
rapsolja
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Tillbehör
-
2 dl
yoghurt
- turkisk
-
1 kruka
koriander
Gör så här
-
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär potatisen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Bryt blomkålen i buketter. Skala och grovhacka löken.
-
Stek potatis, blomkål och lök i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt curryn och låt den steka med i 2–3 min. Häll över 4 dl vatten och tillsätt buljongtärning, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka under lock ca 10 min.
-
Tärna tomaterna. Blanda ner dem i grytan och sjud utan lock ca 5 min.
-
Servera grytan med ris, yoghurt och koriander.