Inbakad getost

Från Britt-Marie på spanska solkusten har vi fått en liten aptitretare – inbakad getost i smördeg – perfekt till ett glas vitt vin. Getost inbakad med örter och en liten spännande smakbrytning av kanel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g getost
  • 3 smördeg - plattor, färdiga
  • 1 citron
  • 2 tsk herbes de Provence
  • 1 äggula
  • 1 krm kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem till 30x40 cm. Ta ut rundlar med ett glas eller runt mått ca 8 cm i diameter.

  3. Lägg en bit getost i mitten, droppa över lite citron och strö över Herbes de Provence.

  4. Pensla med äggula runt kanten och lägg på en ny rundel. Tryck till runt kanterna med en gaffel. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  5. Pensla med resterande äggula och strö över lite kanel. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  6. Inbakad getost kan serveras som snacks till ett glas vin, men även till en sallad som lunch- eller kvällsrätt! Var noga med att "stänga" smördegen med äggula och en gaffel så att osten inte flyter ut. Paketen kan göras några timmar i förväg och gräddas strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!