Husfrusill - recept

En krämig, god, tomatbaserad sill som har sin självklara plats på julbordet. Garnera gärna med hackad dill och gräslök.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 sillfiléer - 5-minuterssill
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk chili sauce - Heinz
  • 1 msk dill - hackad
  • 1 msk gräslök - hackad
  • 0,5 äpple
  • 0,5 saltgurka
  • 1 tomat

Till garnering

  • dill - hackad
  • gräslök - hackad

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar.

  2. Blanda majonnäs, gräddfil, tomatpuré, chili sauce, dill och gräslök i en skål.

  3. Skär äpplet i små tärningar och hacka saltgurkan

  4. Skär tomaten i klyftor och kärna ur den. Hacka tomatköttet.

  5. Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med sillen.

  6. Garnera med hackad dill och gräslök vid servering.

  7. Förvara sillen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!