Hummersnittar med löjromsmajonnäs och sparris

Recept på hummersnittar med löjromsmajonnäs och sparris. Lyxiga smaker och elegant upplagt, men ändå enkel tillagning. Majonnäsen håller två veckor i kylen.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2 humrar - (à ca 350 g)
  • 0,5 surdegsbaguette
  • 2 msk rapsolja
  • 50 g löjrom
  • 1 knippa grön sparris - (250 g)

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2,5 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • 50 g löjrom
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Majonnäs: Blanda äggula, senap, vinäger och pressad vitlök. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under konstant vispning tills majonnäsen tjocknar. Krydda med salt. Ta undan hälften av majonnäsen.

  2. Halvera humrarna på längden. Plocka ut stjärtköttet och dra bort den svarta strängen. Skiva köttet. Knäck klorna och pilla ut köttet. Skär det i mindre bitar.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i skivor. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olja. Rosta mitt i ugnen ca 6 min, tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.

  4. Vänd ner löjrommen i majonnäsen.

  5. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen i lätt-saltat vatten ca 3 min. Spola av med kallt vatten. Halvera sparrisen på längden och skär dem mitt itu.

  6. Toppa bröden med löjroms-majonnäs, hummer och sparris. Garnera med löjrom och strö över peppar. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!