Hummermaki

Recept på hummermaki. Gör två rullar och förvara i kylen. Rullarna kan ligga färdiga i kylen ca 5 timmar före servering. Garnera dem strax före.

Ingredienser

  • 0,33 sats sushiris - se recept
  • 1 hummer
  • 2 noriark
  • 1 bit gurka - (ca 10 cm)
  • 25 g sockerärter
  • 1 tsk wasabi
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 2 krm hummerfond - konc

Garnering

  • dill

Tillbehör

  • soja - japansk

Gör så här

  1. Täck en bambumatta med plastfolie. Lägg på ett noriark med den glatta sidan ner. Fukta händerna med vatten. Platta ut hälften av riset över arket till en ca 1 ½ cm tjock platta.

  2. Bryt loss klorna från hummern. Dela hummern på längden. Plocka försiktigt ut hummerköttet från klorna och kroppen.Skär i små ­bitar.

  3. Dela gurkan på längden och skrapa ut kärnorna. Skär gurkan i ca 5 cm långa smala stavar. Finstrimla sockerärterna.

  4. Dra en sträng wasabi med fingret på riset. Lägg på cirka hälften av hummerbitarna (spara 20 små bitar till garnering), gurka och sockerärter i en sträng på mitten. Spara ca 1 cm från kanten.

  5. Rulla ihop mattan hårt så att noriarkens långsidor möts. Se till att arken överlappar med ca 1 cm. Lägg rullen med skarven ner på en skärbräda. Gör ytterligare en rulle. Rulla in i plastfolie och lägg i kylen tills det är dags att skära upp makin.

  6. Skär rullarna i ca 2 cm breda bitar. Blanda majonnäs, sambal oelek och hummerfond och lägg i en spritspåse. Spritsa majonnäsen på makin, lägg på de sparade hummerbitarna. Garnera med dill. Servera med soja.

Recept av Ulla Karlström, Cecilia Lundin, Petra Pettersson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!