Hummerdipp med knapriga papadam

Recept på hummerdipp med knapriga papadam. Papadam är ett tunt bröd som ”fluffar upp sig” i ugnen eller mikron. Brödet görs på rismjöl, kikärtsmjöl eller linsmjöl.

Hummerdipp med knapriga papadam
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 hummer - kokt
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 200 g färskost - naturell
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 2 krm dillfrön - stötta
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 6 papadam

Gör så här

  1. Skala hummern men spara skalet. Finhacka hummerköttet  och lägg det i kylen.

  2. Fräs hummerskalet i olja i en kastrull ca 5 min. Häll över vattnet och koka utan lock ca 15 min. Sila bort skalen och koka ihop buljongen tills ca 1 tsk återstår. Låt kallna.

  3. Blanda färskosten med yoghurt, dill och dillfrön. Smaksätt med hummerbuljongen och krydda med salt och peppar. Vänd ner hummerköttet.

  4. Papadam: Grädda enligt förpackningens anvisning.

  5. Bryt papadam i bitar och servera till hummerdippen.

Vad tyckte du om receptet?