Hugo

Recept på Hugo, en fräsch och god sommardrink med smak av fläder som lätt kan göras alkoholfri genom att byta ut det mousserande vinet mot en alkoholfri variant eller mot kolsyrat vatten.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 kvistar mynta
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 msk flädersaft - konc
  • 1,5 dl mousserande vitt vin
  • is

Garnering

  • 1 skiva citron

Gör så här

  1. Repa bladen från myntan och lägg dem i ett glas. Häll på citronsaften. Muddla lätt med t ex skaften på en träslev så att myntabalden finfördelas. Häll på flädersaften.

  2. Lägg rikligt med is i glaset och häll på mousserande vin. Garnera med en skiva citron och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!