Hovdessert med After Eight  

Hovdessert med After Eight är en variant på den klassiska marängsvissen, här med choklad- och mintsmak.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 10 plattor After Eight
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl vaniljglass
  • 0,5 dl chokladsås

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna ca 2 min. Tillsätt ättikan och fortsätt att vispa. ­Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa tills ­smeten är fast och blank. Blanda i vaniljsockret.

  2. Lägg smeten i en spritspåse med tyll och spritsa maränger på en plåt med bakplåts­papper. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 2 timmar. Låt kallna på galler.

  3. Grovhacka After Eight-plattorna. Lättvispa grädden. Blanda grädden med mintchokladen.

  4. Varva maränger, mintchokladgrädde och glass i en skål eller i glas. Ringla chokladsås över och servera. Garnera med mynta.

Fler lyxiga desserter:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!