Höstsallad med senapsfrövinägrett

Recept på höstsallad med senapsfrövinägrett. En färgsprakande sallad är en bra inledning på middagen. Krutongerna görs av färdig pizzadeg.
Petra Lindstrand
Recept på höstsallad med senapsfrövinägrett.
Recept på höstsallad med senapsfrövinägrett. Foto: Helen Pé

Ingredienser

  • överbliven pizzadeg från flatbreads
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 sharonfrukter
  • 4 avokador
  • 1 huvudsallad
  • 150 g salladsmix - blandad
  • 70 g spenat
  • 0,5 dl tranbär - torkade
  • 2 dl nötter - blandade, t ex valnötter och pekannötter

Dressing

  • 1 msk senapsfrön - bruna
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 2,5 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 msk honung
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Rosta senapsfröna ca 1 minut i het panna tills de börjar poppa. Häll i skål och vispa i senap, vinäger, honung, olja, salt och peppar.

  2. Skär resterna av pizzadegen i tärningar. Hetta upp olja i en panna och stek degbitarna tills de fått fin färg. Lägg på hushållspapper och strö över flingsalt.

  3. Skiva sharonfrukterna. Gröp ur och skiva avokadon. Bryt salladen i bitar.

  4. Blanda sallad, spenatblad, sharon, avokado och tranbär i en skål. Vänd ihop med vinägretten och lägg upp på fat. Strö över krutonger och nötter, servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!