Höstsallad med ranchdressing

Servera salladen som förrätt eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel.

Elisabeth Johansson
Höstsallad med ranchdressing
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 g sallad - t ex mâchesallad, spenat, mangoldskott, rucola
  • 250 g rödkål
  • 25 g rödbetsskott
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl pumpafrön

Ranchdressing

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk senap
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk örter - hackade, t ex timjan, basilika, persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Lägg salladen i en stor skål. Hyvla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Blanda i kålen i salladen och lägg på rödbetsskotten. Strö över fröna. 

  2. Ranchdressing: Blanda crème fraiche, majonnäs och senap. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ner vitlök och örter i såsen och krydda med salt och peppar.

  3. Servera salladen med ranchdressingen.

Vad tyckte du om receptet?