Höstsallad med kastanjer och morötter

Höstsallad med kastanjer och morötter är en festlig sallad. Grovt salt gör att kastanjerna inte bränns och håller värmen längre.
Emmy Lundström
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 400 g kastanjer
  • 2 dl salt - grovt
  • 6 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl belugalinser
  • 1 granatäpple
  • 8 fikon - färska
  • 120 g mâchesallad
  • 1 dl pistaschnötter - skalade

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Använd en liten kniv för att skära ett kryss i toppen på varje kastanj. Häll grovt salt i en ugnssäker form och sätt i kastanjerna. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Låt kastanjerna svalna ca 5 min och skala dem.

  2. Sänk ugnstemperaturen till 175°. Dela morötterna på längden och lägg dem på en plåt. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen 30–40 min.

  3. Koka belugalinserna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.

  4. Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna. Spara saften till dressingen.

  5. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  6. Skär fikonen i klyftor. Grovhacka kastanjerna. Blanda fikon och kastanjer med morötter, linser och sallad. Toppa med granatäppelkärnor och grovhackade pistaschnötter. Häll över dressingen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!