Höstsallad med äpple och valnötter

En god och fräsch sallad att servera till äggröra och rosmarinbröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g valnötter
  • 2 äpplen - röda
  • 1 päron
  • 2 avokador
  • 1 lime - pressad saft
  • 150 g sallad - blandad, t ex ekblad och grönsallad

Dressing

  • 2 msk balsamvinäger - vit
  • 2 msk olivolja - med citronsmak
  • 2 msk honung - flytande
  • 1 msk vatten
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i en stekpanna tills de fått lite färg. Låt svalna.

  2. Kärna ur och skär äpple och päron i klyftor. Gröp ur avokadon och skär fruktköttet i bitar. Blanda frukt och avokado och pressa över limesaft för att undvika missfärgning.

  3. Blanda ihop dressingen.

  4. Vänd ner salladen i frukten och häll över dressingen. Strö över valnötterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!