Honungsstekta revbensspjäll

Kryddiga spjäll bjuds nystekta. Så goda att de brukar ätas upp redan på uppe­sittarkvällen!
Så goda revbensspjäll att de brukar ätas upp redan på uppe­sittarkvällen!
Så goda revbensspjäll att de brukar ätas upp redan på uppe­sittarkvällen! Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll - tjockskurna
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 ingefära - malen
  • 5 dl vatten
  • 3 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda kryddorna och gnid in spjället.

  2. Lägg spjället på galler i långpanna med feta sidan upp och pensla med honung.

  3. Sätt långpannan mitt i ugnen, häll vatten i pannan och stek spjället mört 1 1/2 tim. Ös ofta under stekningen och fyll på mer vatten om det behövs.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!