Honungsstekt lax på spett med gurksallad

Honung och citron är en klassisk smakkombination som passar fint till lax.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk honung - flytande
  • 3 msk citron - pressad

Sallad

  • 1 gurka
  • 1 chili - röd t ex spansk peppar
  • 1 dl korianderblad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Skär laxen i långa stavar, ca 3 x 10 cm. Salta och peppra.

  2. Halstra laxstavarna runtom i oljan ca 3 min. Ringla över honung och häll över citronsaft. Sjud ca 1 minut. Ta pannan från värmen och trä upp laxstavarna på spett.

  3. Skiva gurkan. Kärna ur och strimla chilin. Blanda gurka, chili och korianderblad. Vispa ihop olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över gurksalladen.

  4. Servera spetten med sallad, ris och sky.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!