Honungsglaserade vårprimörer

Om du har förberett: Värm grönsakerna 
i smör och honung strax före servering.
Sanna Fyring Liedgren
Honungsglaserade vårprimörer
Honungsglaserade vårprimörer Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis - gärna sparrispotatis el Smått & Gott
  • 4 majrovor - (ca 400 g)
  • 1 knippa morötter - (ca 250 g)
  • 2 späda zucchini
  • 1 knippa salladslök
  • 150 g sockerärter
  • 50 g smör
  • 1 msk honung - flytande
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj och koka potatisen i lättsaltat vatten i en stor kastrull 10 min.

  2. Skölj och klyfta majrovorna. Skala morötterna (om de är grova – dela dem i fyra stavar). Skölj och skär zucchinin i skivor om 1 cm. 
Skölj vårlök och sockerärter.

  3. Tillsätt potatisen till kastrullen, låt koka 
ca 10 min. Tillsätt majrovorna, koka 3 min. Tillsätt morötterna, koka 5 min. Tillsätt zucchini, vårlök och sockerärter, låt koka 2 min.

  4. Häll av alla grönsaker i durkslag. Kyl av dem i kallt vatten.

  5. Smält smör och honung i kastrullen. Tillsätt och värm grönsakerna strax före servering. Krydda med 2 krm flingsalt och 1 krm peppar. Servera med citrondoftande persiljesalsa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!