Honungsbakade sommarrötter

Honungen ger god smak och lite extra sötma till de bakade sommarrötterna. Servera med grillade kycklingfiléer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 knippa morötter - färska (500 g)
  • 5 - 6 palsternackor - eller persiljerötter (500 g)
  • 0,5 salvia - eller rosmarin, kruka
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung - flytande
  • 4 grillad kycklingfilé
  • 6 msk yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala rotsakerna och skär dem i stavar. Lägg rotsakerna på en ugnsplåt. Strö över örtbladen. Salta. Häll över oljan blandad med honungen. Blanda. Stek rotsakerna mitt i ugnen tills de har fått färg och är mjuka, ca 20 min.

  2. Servera rotsakerna med grillad kyckling och yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!