Hokifilé med tom kha-sås och bönor

Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g hokifilé - fryst
  • 1 - 2 paprika - röda (ca 250 g)
  • 1 msk olja
  • 1 burk kokosmjölk - (à 400 ml)
  • 1 påse tom kha kryddmix - Santa Maria, 40g
  • 2 burkar bönor - (à 410 g)

Tillbehör

  • ris - kokt eller bröd

Gör så här

  1. Halvtina eller tina fiskblocket helt. Dela det i lika stora bitar.

  2. Strimla paprikan. Fräs den i oljan på hög värme under omrörning ett par minuter.

  3. Sänk värmen. Tillsätt kokosmjölk och kryddmix. Rör tills kryddmixen löst sig i kokosmjölken.

  4. Lägg fisken i grytan. Låt den sjuda under lock på svag värme, 5-7 minuter. Vänd fiskbitarna efter halva tiden.

  5. Spola bönorna under kallt vatten och låt dem rinna av väl. Låt bönorna puttra med ett par minuter så att de blir genomvarma.

  6. Serveras med kokt ris eller bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!