Hokifilé med broccolimos

Godast blir såsen med körsbärstomater, men hela tomater från burk går också bra.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g hokifilé
  • 2 körsbärstomater - burkar (à 400 g, Coop)
  • 0,5 msk råsocker
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Broccolimos

  • 750 g potatis
  • 100 g broccoli
  • 75 g ädelost
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Tillbehör

  • morötter - rårivna

Gör så här

  1. Tina hokifilén halvmjuk i mikrovågsugnen.

  2. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den nästan mjuk i vatten. Dela broccolin i små buketter och koka den med potatisen de sista 3 minuterna. Häll av vattnet, tillsätt mjölken och mixa till mos. Smula ner ädelosten och smaka av med salt och peppar.

  3. Värm tomaterna med råsocker, vatten, salt och peppar i en traktörpanna. Skär fiskblocken i 8 rejäla bitar och låt dem koka försiktigt på svag värme i tomatsåsen ca 5 min.

  4. Servera fisken i tomatsås med broccolimoset och morötter

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!